Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Rezeki Anda

Search This Blog

Monday, November 29, 2010

Cara-cara manjakan suami

Manjakan pasangan bukan hanya semasa ketika bercinta sahaja, malah adalah perlu untuk kita manjakan pasangan walaupun sesudah berkahwin. Perkahwinan yang bahagia dan sentiasa mekar merupakan kesan dari pasangan yang saling kasih-mengasihi. Di sini, saya akan memaparkan beberapa tip untuk anda memanjakan suami anda:
  • Perkataan romantik "cinta"

Sewaktu cinta disulam ungkapan Aku cinta padamu adalah satu kemestian yang pasti meniti di bibir pasangan bercinta. Ungkapan tersebut hendaklah lahir dari hati yang ikhlas dari hati anda khas untuk pasangan. Pilih waktu yang sesuai untuk meluahkan ucapan tersebut misalnya sebelum tidur dan sewaktu berjalan bersama-sama.

  • Panggilan manja
Sungguh indah seseorang yang kita sayangi memanggil kita dengan panggilan manja seperti "sayang, baby dan sesuatu yang manis didengar? Begitu juga pasangan kita. Ini kerana, panggilan manja menunjukkan bahawa suami kita adalah penting buat kita dan hanya dia yang akan kita belai dan sayang. Selain itu, panggilan manja juga mampu mengukuhkan hubungan perkahwinan yang dibina.

  • Pujukan penawar duka
Pujuk-memujuk dalam perkahwinan adalah penting kerana ia dapat membantu anda menghadapi perselisihan atau pertelingkahan yang berlaku. Jika anda suka dipujuk, apa kata pujuk suami anda?.Langkah terbaik untuk kamu lakukan ialah biarkan keadaan yang panas kembali tenang sebelum berbincang untuk mencari penyelesaian.

  • Berkongsi minat pasangan
Apa kata beranikan diri mencuba sesuatu yang bukan menjadi minat anda. Tidak salah untuk suami isteri berkongsi minat yang sama bagi mewujudkan suasana harmoni dan mengeratkan kasih sayang dalam rumah tangga. Kebaikan berkongsi minat dapat menghindar pasangan merasa cepat bosan melakukan minat tersebut bersendirian. Selain itu, si dia akan rasa lebih dihargai atas kesungguhan anda untuk berkongsi minat dengannya.

  • Tambat hatinya dengan masakan
Masakan dan wanita memang sinonim. Setelah bergelar isteri, perkara pertama yang harus kamu fikirkan ialah cuba pikat suami melalui masakan. Jadi, jika sebelum ini kamu tidak mahir masak, jangan lupa untuk belajar. Bak kata pepatah, memikat suami biarlah melalui perut. Hatinya pasti akan terpikat sekiranya kamu cuba memasak makanan kegemarannya.

0 comments:

Post a Comment

Share

Widgets

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...