Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Rezeki Anda

Search This Blog

Loading...

Friday, November 7, 2014

AWAS! CAS DEBIT KAD RM16.99, RM33.99, RM67.99!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni, saya nak dedahkan satu sindiket penipuan yang melibatkan kad debit untuk mana-mana akaun bank yang telah terjadi kepada saya baru-baru ini. Sindiket ini dikenali sebagai Google supercell dimana mereka telah membuat pemotongan dari akaun debit kita tanpa kita sedari. Semasa mula-mula mendapat mesej SMS dari maybank berkenaan pemotongan dari supercell iaitu sebanyak RM16.99, memang buat tak endah je. Yelah, ingatkan pemotongan dari web yang kita buat iklan. Lepas tu, in the same day, masuk pulak mesej mengatakan pemotongan RM33.99 dari google supercell. Aik?? Apa benda Google Supercell ni? Selidik punya selidik, rupanya ramai dah terkena. Pemotongan dari Debit akaun pulak, dari ketiga-tiga akaun debit saya! CIMB, MAYBANK and PUBLIC BANK. Yang tak puas hati tu, Public Bank saya tak pernah buat pembelian online. Maybank kad pulak dah kena charge ngan Google Supercell ni sejak bulan Ogos lagi dan ini menjadikan keseluruhan pemotongan duit dari akaun Maybank sahaja melibatkan RM8++.00!! Ini sesuatu yang sungguh mencurigakan.
 

Memandangkan saya berniaga sendiri, jadi akaun bank ni sangat penting dan duit masuk keluar tu memang sangat aktiflah. Ini menyebabkan saya membuat keputusan untuk memotong kesemua kad bank yang terlibat. Kebetulan waktu menyedari saat kena hacked by Google Supercell ni, Malaysia tengah public holiday, jadi dua kad bank je lah dapat potong. Satu lagi untuk buat pengeluaran melalui online bankin. 

Nak cerita satu lagi keajaiban berlaku, apabila tak sampai 5 minit lepas pindahkan wang dari online bankin akaun A (Akaun Semasa takde Debit) nak masuk ke akaun B (Akaun kena hacked), tiba-tiba dapat SMS mengatakan wang telah dipotong sebanyak RM16.99! Asal ada duit lebih dari RM20 dalam akaun, cepat je Google Supercell ni nak potong ye. Oleh itu, terpaksa membuat pemindahan wang depan bank sebelum diorang perasan duit dalam tu ada. Huhu.

Kesimpulannya, untuk mengelak dari berlaku perkara begini berlaku lagi, saya pun apply KWIX CARD dari CIMB Bank dimana kita kena topup kad debit KWIX ni tadi untuk setiap pembelian online or offline. yang bestnye KWIX CARD tak potong direct dari akaun simpanan CIMB kita, tapi kita kena topup dulu duit dalam kad ni. Maybank ada yang provide camni, tapi tak meluas lagi. Yang lain, saya tak sure. Sekiranya anda tertanya, macamana diorang boleh potong akaun kita tanpa perlu isi MSOS atau TAC no kan? Sebab pihak Google SUPERCELL telah membuat pemotongan dari akaun kita BARU BAGI SMS!. Ini menjadikan saya terfikir, bagaimana status sebenar sistem keselamatan BANK di negara ni??  

Monday, August 4, 2014

Kad Debit dipotong tanpa Menggunakannya

Adakah anda pernah mengalami masalah dengan kad bank anda? Pernahkah anda menerima SMS dari pihak bank anda mengatakan bahawa kad debit anda telah digunakan untuk membayar kepada syarikat yang anda tidak kenali? malah pada hari tersebut anda juga tidak pernah menggunakan kad debit, tetapi menerima mesej tersebut??

Sekiranya ya, maka anda patut mengambil langkah yang segera agar akaun anda selamat dan anda tidak kerugian. Tahukah anda bahawa kad debit anda dapat digunakan dan diakses oleh orang lain dengan mudah? Seperti yang berlaku kepada saya sendiri tiga minggu yang lalu, dimana saya menerima SMS mengatakan bahawa saya telah menggunakan sejumlah RM7++.00 melalui pemotongan kad debit CIMB kepada syarikat ONE PROVIDER pada hari tersebut. Masalahnya, saya tidak menggunakan kad debit pada hari itu, malahan tak keluar rumah pun. Macamana kad debit saya boleh kena potong? and dalam jumlah yang banyak!!

Ok, cara penyelesaian yang terbaik adalah:
1. Call customer services CIMB secepat yang mungkin: ada no tertera kat belakang kad tu kan? Anda diminta untuk terus menghubungi pihak bank supaya duit yang dipotong tadi tidak boleh ditunaikan. Nasib baik pegawai bank tu cakap kad debit jumlah RM7++ tu masih floating, maksudnya tidak ditunaikan lagi. Jadi mereka tak boleh ambil duit kita. Sebab tu kita kena call customer services as soon as possible bila tau benda macam ni berlaku.
-pastu, tekan butang " untuk bercakap dengan khidmat pelanggan kami, sila tekan "", anda tekan lah and tunggu customer services jawab. Pastu pegawai tadi akan kenal pasti anda adalah pemilik kad debit tersebut dan akan memberi anda pilihan samada:
- sekat kad bank anda terus ( Pegawai CIMB akan tolong bekukan akaun anda, jadi anda takleh nak withdraw, check akaun, cimb clicks pun akan disekat jugak!)
- terus ke bank berkenaan (bank CIMB) untuk membuat pemotongan perkhidmatan kad debit. Ada borang permohonan pembatalan kad debit di kaunter dan anda perlu isi. Akaun bank anda masih boleh digunakan tetapi anda tak boleh guna kad debit. Untuk guna kad debit, kena buat kad baru, hanya bayar RM12 sahaja. Itupun auto deduct dari akaun bank anda. Sekiranya dah selesai, anda akan diberi kad debit CIMB yang baru tetapi no akaun masih sama. Anda kenalah aktifkan kembali cimbclicks secara manual:

1. G tukar no pin kad bank
2. Pastu keluar.
3. Masukkan balik kad bank
4. Pergi ke lain-lain
5. Tekan CIMBCLICKS
6. Daftar no. telefon anda
7. Selesai

Dah selesai di ATM, g bukak online banking: www.cimbclicks.com.my dan g ke online registration. Pastu, masukkan semua maklumat yang perlu. pastikan no telefon yang anda isi semasa di atm mesin adalah aktif kerana mesej akan dihantar ke no telefon tersebut untuk sebarang transaksi online kelak. 

Memandangkan saya terima SMS ni tengah malam, jadi malam tersebut jugak saya suruh bank beku akaun CIMB supaya status floating dekat debit kad saya tak tertunai.. ada yang beranggapan benda ni memang biasa, ye lah, kalau setakat RM2 - RM5 boleh lagi lah bersabar.. tapi kalau dah sampai beratus, tak ke free2 je diorang dapat.. harap artikel ni dapat membantu mereka yang mengalami situasi seperti saya. 


Friday, July 4, 2014

Cara-cara Nak Jadi Kaya Raya

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Wah, mesti ramai yang tertanya-tanya cara nak jadi kaya raya ni kan? Banyak cara untuk menjadi kaya dan tidak semestinya menjadi kaya itu nikmat. Kadang kaya boleh menjadikan seseorang itu leka dengan kehidupan duniawi. Namun, sekiranya kita menjadi kaya harta dan seiring dengan kaya jiwa dan rohani, maka kekayaan kita adalah lebih berkah. Kat sini, saya nak share satu tips yang saya paling suka dan mudah diamalkan tentang cara nak jadi kaya harta, insyaAllah akan meng'kaya'kan jiwa kita juga. 



Cerita ini asalnya dikongsikan oleh seorang pengguna Facebook, Dato’ Roslan Ab Hamid. Dan ia mendapat perhatian ramai dengan menerima jumlah like dan komen yang tinggi. Cerita ini memberi inspirasi kepada orang ramai bagaimana mahu hidup dengan lebih bermakna di atas muka bumi ini. Kami kongsikan kisah Lelaki Tuan Berkain Pelikat ini di bawah. Enjoy!
****
Saya jumpa lelaki tua ini. Selalu lepas Asar dia iktikaf di masjid.
Baca al Quran. Umur 70an. Duduk rumah dekat masjid.
Rumah agam besar dan menarik.
Hartanya disana sini, bangunan komesil tengah bandar. Milikan RM35juta. Pendapatan pasif kutip sewa RM70,000 sebulan. Belanja RM20,000. RM50,000 sedekah dan infaq.
Dia tenang bersendirian meladeni anak cucu.
Saya mahu ambil gambar. Dia menolak. katanya malu.
Saya minta formula. Dia berikan 15. Saya catat dan mahu kongsikan. Bolehkah saya kongsikan?
#1 – Pertama, dia kata muliakan ibu bapa. Doa ibubapa adalah segala galanya. Ia tiada hijab terus termakbul. Raikan ibubapa. jaga mereka sepanjang usia. Doakan mereka apabila telah tiada.
#2 – Jaga masa. Ia datang dan berakhir. Urus masa antara 5 waktu solat. Atur kerja dengan sebaik cara. Pada setiap waktu ada perkara yang kita mulakan. Ada di masjid sebelum azan. masuk waktu terus solat. Selepas solat bertebaran berusaha cari rezeki.
#3 – Berdoa dengan khusyuk. Serah pada Allah. Tawakal. Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.
#4 – Namun begitu kena usaha. Usaha pagi petang siang malam. Usaha sungguh sungguh. Usaha bermula dengan pasang niat. Lepas itu buat buat buat. Sampai dapat. Tidak dapat, usaha lain pula. Masa buat baca al Quran. Maka dia pun nasihatkan saya,
“Orang yang membaca surah Al-Ikhlas satu kali sama ganjarannya dengan memperoleh ganjaran membaca sepertiga Al-Quran. Jadi jika membaca surat Al-Ikhlas tiga kali mendapat ganjaran seperti membaca satu Al-Quran.
Rasulullah SAW pernah bertanya “Siapakah antara kamu yang dapat khatam Qur’an dalam jangka masa dua-tiga minit?” Tiada seorang dari sahabatnya yang menjawab. Malah UmarAl Khattab r.a telah mengatakan adalah mustahil untuk mengatam Qur’an dalam begitu cepat.
Ali Abi Talib r.a pun membaca surah Al-Ikhlas tiga kali.Rasulullah SAW menjawab dengan mengatakan bahawa Saiyidina Ali betul.
Membaca surah Al-Ikhlas sekali ganjarannya sama dengan membaca 10 juzuk kitab Al-Quran. Apabila membaca surah Al-Ikhlas sebanyak tiga kali khatamlah Quran kerana ianya sama dengan membaca 30 juzuk Al-Quran.
Sabda Rasullullah SAW: “Sesiapa membaca ‘Qul huwAllahu Ahad’ sebanyak 3 kali, dikurniakannya pahala seperti pahala orang yang membaca Al-Quran sekali khatam.”
Lelaki tua itu berkata, mulut dia tidak berhenti baca surah al Ikhlas. Kadang kadang sampai 1000 kali sehari. Dan tiap lepas asar masa dia iktikaf dan baca Al Quran.
#5 – Jaga Kesihatan. Jaga kesihatan. jaga kesihatan. Banyak berjalan kaki. Banyak. minum air masak atau air mineral. Jaga makanan.Kata lelaki tua ini lagi:
#6 – Hidup kena buat target. Ada wawasan. Ikat perut. Usah membazir. Mula dengan makanan. Makanan dan minuman mesti habiskan. Usah lagak orang kaya, padahal kita teman pada syaitan. Sentiasa belanja orang. Makan dikedai kecil. Perhatikan kebersihan kedai. Apabila bersih masuk. Disitu kita temui ramai orang susah. Belanja mereka..
#7 – Waktu maghrib usah ada atas jalan. Apabila dalam perjalanan berhenti. Cari masjid. Apabila dirumah, tutup pintu rapat rapat. Malam buang sampah sarap. Basuh pinggan mangkuk. Pastikan semua teratur sebelum tidur. Gunakan waktu antara maghrib dan isyak untuk tuntut ilmu agama. Boleh dengar orang mengajar. Boleh juga baca kitab. Lepas Isyak buat kira kira untung rugi. Siapkan bahan dan pakaian untuk kerja esok hari.
#8 – Usah takut jumpa orang. Walaupun 5 minit mahu berjumpa. Pergi sendiri. Usah pakai posmen apabila depani soal penting. Kita rangkak panjat bangunan. Tunggu. Biarlah kita ambil masa berhari hari perjalanan. yang penting sampaikan dengan tangan sendiri.Tenung mata dan baca “ayat ayat pengasih”. Hehehe. (Nota tambahan: Surah Yusuf: Ayat 4)
#9 – Balik malam, usah cakap penat. Usah cakap letih. Usah cakap sakit. Apabila sakit senyum. Allah sedang luruhkan dosa. Lepas sakit kita lagi bertenaga. Siapakah dalam dunia yang tidak pernah rasa sakit. Jatuh. dihina. Semua termasuk Rasulullah SAW. Namun, baginda ajar kita maafkan semua orang.
#10 – Niat mahu kaya. Niat mahu bantu ramai orang. Niat mahu jadi manusia berguna.Niat itu macam tulis surat. Dulu tiada internet, Macam tulis surat la. Salah tulis alamat akan sampai salah tempatlah surat itu. Maka tulis alamat betul betul. Niat mahu kaya, supaya kita dapat bantu ramai lagi orang. Mahu membahagiakan ramai orang.
#11 – Mula berniaga, usah buat pinjaman. Cukup dengan apa yang ada ditangan. Itu masa kita belajar. Berniaga ini seni. Kita sahaja tahu maksud lakaran. Terbakar tangan biasa. Namun, dengan duit sedikit kita tak rasa sangat panasnya. Usah samakan orang dengan kita. Mereka lain tak serupa.
(Kedai mula mula di mulut sahaja.) Senyum mesra, mulut manis. Usah sombong.sentiasa tegur dan sapa manusia. Kita berniaga dengan manusia.Berniaga dengan siapa sahaja. Andai kata kita kaki surau. Berniaga dengan orang surau tidak jadikan kita kaya. Berniaga dengan semua orang walaupun dia haprak keparat. Yang penting tunai. Ada duit kita cerita. Ada barang kita jual.
#12 – Modal kita adalah daya penarik yang pada diri kita. Daya penarik adalah ciri yang ada dalam diri yang buat orang lain rasa senang dengan kita. Cari ilmu tentang produk. Apabila orang tanya jawab dengan lancar dan petah. Jelas. sebut satu demi satu. Usah ragu ragu dan termanggu. Kongsi bukan jual. Ingat sentiasa kongsi dengan semangat membara. Orang jatuh cinta dengan semangat kita.
#13 – Apa lagi..ahaaa..masa mula niaga biar mendalam dulu. Usah cepat mahu melebar.Fahamkah apa pakcik cakap. Maksudnya biar berjaya satu demi satu. Apabila mula guna modal sendiri, kemudian buat sungguh sungguh sampai berjaya. Lepas dah nampak hasil, mula lebarkan. Masa itu boleh la mahu buat pinjaman. Kita sudah ada ilmu bisnes.
***
(Cukuplah tu. Masa ni Lelaki Tua Berkain Pelikat sudah mahu berhenti. Saya senyum peluk dia dan kata, “baharu ada 13 anak sungai di syurga. Tambah sampai 20″. Saya buat contengan kata dia dalam kepala)
***
#14 – Kita kena buat promosi apa jua yang kita bisnes. Produk tak boleh bercakap.Sejak bila pula lah produk boleh bercakap. Orang kena tahu apa yang kita buat. Caranya buka bank emosi dengan setiap pelanggan kita. Pelanggan yang puas hati datang lagi. Datang lagi. Sekarang pun Pak Cik masih buat bisnes sikit sikit. Perumahan. Pak Ciik buat lima rumah sekali siap. Siap baharu jual. Pak Cik buat cantik. Jual mahal. Orang beratur mahu beli. Jual barang siap. Usah jual barang dalam laut yang tidak tahu tersangkut pada pukat atau tidak. Tidak berkat begitu.
#15 – Apabila bisnes sudah maju, usah berlagak. Dahulu Pak Cik suka gunting rambut kedai Nawi. Dia tanya “Bagaimana Pak Cik mahu gunting rambut? Pak Cik jawab , “Dengan senyap senyap tapi cantik”. Anak fahamkah apa Pak Cik cakap ni? Jawab saya, “Faham Pak Cik, saya juga gunting rambut disitu sejak umur 15 tahun”. Hehehe. Maksudnya usah gosip sana gosip sini, balun orang sana balun orang sini. Usah peduli rambut atas kepala orang lain. Apa yang utama rambut kita tersisir rapi.Bijak anak ni. Apa nama? Yesss. Dia sudah tanya nama saya. Maknanya saya sudah dapat Mentor Lelaki Tua Berkain Pelikat.
#16 – Anak..ingat kita hidup sungguh sebentar, macam main bola sahaja. 90 minit tamatlah permainan. Itulah lebih kurang bandingan hidup didunia ini. Kita kejar bola. Cuba jaringkan gol. Apabila sampai tiupan wisel, tahulah keputusan. Apabila malaikat maut datang jemput kita, habislah kita. Ada dunia kekal abadi di sana. Usahlah kita berlagak sombong masa berjalan atas bumi Tuhan ini.
Paku yang nampak tidak rapat ke papan, akan diketuk oleh Tuan Rumah. Itulah perumpamaan hidupan. Rapat ke bumi. Sujud pada Tuhan.
Bacalah surah ar Rahman ayat 46, “Dan orang yang takut akan keadaan dirinya di mahkamah Tuhannya (untuk dihitung amalnya), disediakan baginya dua syurga”
#17 – Pak Cik bersyukur sampai ke tahap ini. Pak cik bersyukur. Syukur itu tandanya apabila Pak Cik rasa tak layak terima, namun Allah berikan juga. Pak Cik habiskan masa dalam waktu kecemasan ini dengan memandang yang memberi nikmat bukan pada nikmatnya. Anakku bersyukurlah. Masih punya masa mengatur tapak menjejaki orang hebat dalam agama.
Dunia ini tidak lebih dari sayap nyamuk sahaja. Usah letak dunia di hati. Tetapi berusahalah supaya dunia dalam genggaman tangan kita. Pak Cik pakai kereta besar, bukan untuk apa namun Pak Cik mahu menikmati apa rasa sayap nyamuk itu. Kalau sayap nyamuk itu sudah rasa nikmatnya, bayangkan nikmat di syurga.
#18 – Anak… Apabila mahu makan nasi, dapatkan beras. Cakap cakap dan sembang sembang tidak hasilkan beras. Rajin usaha. sampai waktu solat. Solat itu tiang agama. Usah terjerat dengan penyakit umat akhir zaman. Mereka cintakan dunia. Takutkan mati. Hakikatnya mati itu pasti. Namun, jangan kerana takutkan mati duduk atas masjid semata mata dan harapkan hidangan turun dari langit.
Tidak boleh begitu. Cuba beri masa untuk semua perkara. Umur macam Pak Cik sekarang, hari hari biasa, 6 jam tidur. 6 jam bekerja. 6 jam duduk atas masjid. 6 jam bersama anak cucu cicit. Anak, ada Pak Cik ingat, Nabi SAW sebut, “Peliharalah lidahmu, luaskan rumahmu dan tangislah dosamu”. Cuba anak check siapa perawinya. (nota: Hadis riwayat at Tirmizi)
#19 – Anakku kita bukan orang sufi. Mereka lain. Kita orang biasa,
“Apabila kemiskinan datang bertandang mengetuk di pintu, kasih sayang segera terbang keluar ikut jendela. Saat itu sahabat dekat mula menjauh, kesusahan bagaikan banjir besar menghanyutkan segalanya pergi dan ianya hanya kembali apabila kita kaya semula”
Rajinlah berusaha. Wang bukan segala galanya. Namun banyak perkara dalam dunia sekarang perlukan wang anakku. Wang bukan raja. Wang adalah hamba perkasa yang memudahkan banyak perkara. ramai orang sedikit sedikit sebut Tuhan, pada hal hati mereka bersimpang simpang.
#20 – Cuba sedaya upaya supaya ada wuduk pada tubuh kita. Ianya adalah cara terbaik cucikan diri. Cuba mandi setiap kali sebelum masuk waktu. Tidak dapat kerana banyak masa di pejabat, mandi 3 kali sehari. Sebelum subuh, sebelum maghrib dan sebelum isya’. InsyaAllah kita rasa bersih dan tenang dari segi luaran. Sewaktu berdiri mahu solat, rasakan ketakutan luar biasa. Kita sedang menghadap Allah Raja dan Tuan kepada segala Raja.

Tuesday, June 24, 2014

Bagaimana cara kita mengesan jin dalam tubuh kita sendiri?


CARA MENGESAN JIN DIDALAM TUBUH BADAN KITA
Assalamualaikum,,disini saya nak kongsi cara bagaimana untuk kita mengesan jin laknatuallah yang berada didalam tubuh badan kita. Tahukah anda jin mengalir didalam tubuh badan kita mengikut saluran darah Rasulullah saw bersabda: "Sesungguhnya syaitan itu berjalan pada aliran darah manusia" jin yang masuk ke dalam pembuluh darah terus ke otak dan melalui otak, jin boleh mempengaruhi bahagian mana saja kerana jin sudah menguasai otak. Ini dibuktikan oleh perubatan bahawa para pesakit yang tidak sedarkan diri memiliki gelombang otak yang sangat halus dan aneh.Cara bagaimana untuk kita mengesan jin didalam tubuh kita, anda pegang dinadi sebelah kiri anda dan baca doa ini:
1. Mengucap Dua Kalimah Syahadah 1x
2. Selawat Keatas Nabi 3x
3. Surah Al-Fatihah 1x
4. Ayat Kursi 3x
5. Zikir Lailahaillallah 100 x.
sekiranya semasa anda membaca ayat-ayat diatas badan anda terasa seperti dibawah itu la tandanya tubuh badan anda dihuni jin laknatuallah, Segera la pergi membuat rawatan islam yang berhampiran.
1.Bergetar/mengigil
2.Panas
3.Pening.
4.Muntah
5.Terasa Benda Bergerak-gerak dibadan.
6.Mengantuk.
PESANAN. Jangan Lakukan Berseorangan Dirumah
(Credit : rawatan islam AN-Nur) 

Monday, January 27, 2014

Baja Green Drops Baja ajaib

Hi semua, entri kali ni tentang baja tanaman yang sememangnya sangat berkesan dan memberi keuntungan yang berlipat kali ganda dengan harga yang sungguh menjimatkan. Baja yang saya ingin ceritakan adalah sejenis baja cecair yang dikenali sebagai baja Green Drops.
Baja keluaran 100% bumiputera dan merupakan hasil gabungan teknologi tiga buah negara iaitu Jepun, Malaysia dan Thailand. Baja Green Drops ini boleh digunakan ke atas semua jenis tanaman dan 80% daripada pelanggan kami adalah terdiri daripada syarikat dan peladang tanaman sawit kerana kami sangat efektif dalam menjimatkan kos pembajaan, merawat penyakit, ruang simpan yang amat kecil dan semestinya peningkatan hasil yang berlipat kali ganda.
 Antara kelebihan baja Green Drops kami kepada tanaman sawit:
1. Tiada masalah serapan walaupun sawit di tanam di tanah berpasir dimana 2 jam baja sudah menyerap.
2. Hasil meningkat dari 700kg± per ekar meningkat sehingga 2 tan per ekar dengan penggunaan konsisten.
3. Sijil pengiktirafan daripada MARDI, FELCRA dan lain-lain.
4. Disahkan OER (kadar perahan sawit) mencecah 29% oleh FELCRA.
5. Jumlah tandan meningkat
6. Tiada lagi masalah penyimpanan kerana sebotol baja organik 500ml untuk 15ekar, bersamaan dengan 7 botol untuk 100 ekar.
7. Tiada masalah kos pekerja yang tinggi. Sekadar mencukupi seorang pekerja mahir membaja hanya 2 jam untuk 15 ekar sawit.
8. Tidak membahayakan alam sekitar.
9. Menggalakkan akar baru yang sihat tumbuh walaupun pokok sudah tua.
10. Kos baja yang amat murah. 15 ekar untuk sebotol baja Green Drops 500ml. Hanya RM300 1 botol dimana Kos baja untuk seekar adalah RM20! (Pembajaan setiap 30 hari)

*Harga untuk Sabah Sarawak bagi sebotol baja Green Drops adalah RM345, bersamaan kos RM23 seekar. Masih amat murah!

Untuk tempahan dan sebarang pertanyaan lanjut, boleh SMS atau call 0133706529 (Puan Nurul, pengurus agensi Syarikat Green Foliar Trading).
Boleh layari laman web kami
www.greendrops.com.my untuk keterangan lanjut.

Share

Widgets

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...