Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Rezeki Anda

Search This Blog

Saturday, April 9, 2011

CARA-CARA MEMBUKA PENUTUP BOTOL

Pernahkah anda mengalami kesukaran untuk membuka penutup botol? Sekiranya anda mengalami situasi berikut, sudah tentu anda ingin mengetahui kaedah lain yang boleh digunakan untuk menyelesaikan masalah tersebut. Kaedah ini sangat berguna bagi mereka yang sukar untuk membuka penutup botol dan menyakitkan tangan ketika membuka penutupnya.

  1. Cuba buka penutup botol atau balang. Sekiranya sukar untuk membukanya, anda boleh memanaskan penutup botol atau balang tadi dengan membasahkannya di bawah air panas dan pastikan ia terkena penutup botol/balang tersebut.
  2. Air panas akan membuatkan penutup botol menjadi kembang dan memudahkan anda untuk membukanya.
  3. Dengan menggunakan tuala yang bersih, lapkan botol/balang tersebut dengan cepat agar ia tidak kembali sejuk dan sekaligus mengetatkan penutupnya kembali. Kemudian, cuba buka penutup botol/balang tersebut.
  4. Sekiranya masalah masih berlaku dan anda masih tidak dapat membuka penutup botol/balang tersebut, anda boleh mencuba kaedah yang seterusnya.
  5. Ambilkan gelang getah dan lilitkan pada penutup botol/balang tersebut. Kemudian ,cuba buka penutup botol tersebut. Anda juga boleh menggunakan sarung tangan getah untuk membuka penutup botol/balang tadi. 
Sekiranya kaedah ini berjaya, anda dialu-alukan untuk memberi komen di bawah. Selamat mencuba...

1 comments:

MIZZ KATOKA said...

Berkesan saya buat guna gelang getah!terima kasih

Post a Comment

Share

Widgets

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...